הדלקת נרות חנוכה בעבודה

שאלה:

שלום לרבנים למה אסור להדליק חנוכיה עם ברכה בעבודה הרי סוף סוף יש פירסום נס מה גרע ממסיבות שמותר לברך שם על חנוכיה {אליבא דמתירים}? תודה רבה אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה

חכמים תיקנו צורה למצוה, והצורה היא בית. הסיבה להדליק בעבודה היא משום שאולי זה נחשב בית של אכילה לאותו אדם שעובד שם שעות ארוכות ואוכל שם במשך היום, אבל זו סברא שאינה מוחלטת כיון שאכילתו שם היא עראי וזה אינה בית של דיורין כלל. אין לכך כל קשר עם מסיבות שיש שסברו שניתן להדליק שם כדין בית הכנסת כי כולם מתאספים יחד, ואגב אין לסמוך על מתירין אלו, ולא טוב עושים אותם המתכנסים בכיכר העיר וכדומה ומדליקים חנוכיה בברכה, ויש בזה ברכה לבטלה. התכתבנו בענין זה שנינו בחנוכה לפני שנה, ראה כאן