שתיה באמצע קריאת התורה בשבת

שאלה:

שלום לרב
בעל קורא שיש לו בר מצוה וחושש שיתייבש גרונו ורוצה לשתות מים האם צריך קידוש לפני או שמא זה מהדברים לצורך התפילה שמותר לפני תפילה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי חייב קידוש. נכון הדבר שהתירו לשתות לפני התפילה לצורך התפילה, אבל לא התירו לשתות לאחריה [חיוב קידוש לדעת רוב הפוסקים הוא ברגע שסיימת תפילת שמונה עשרה של שחרית].

מזל טוב ורוב נחת!

על זמן חיוב הקידוש ומה דינו לפני מוסף, ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. צריך להקפיד שישתה רביעית יין כדי לצאת יד"ח קידוש במקום סעודה ואח"כ ישתה את המים. אבל מעיקר הדין לדעת מרן השו"ע רפו, ג לטעימה בעלמא קודם מוסף לא צריך קידוש. וכ"פ הרב עובדיה מעיקר הדין. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. אינני מכיר את פסק הגרע"י זצ"ל בענין זה, אבל במשנה ברורה שם ברור שצריך קידוש ען רביעית יין כמו שהזכרת, ולא לשתות בלי קידוש!

  3. במשנה ברורה בסי' רעא ס"ק יג כתב לחדש שמותר לרחוץ את הפה [הכוונה באופן שפולט רק אולי קצת נבלע] כי אינו מכוין להנאת טעימה. כל שכן כאן. וראה פרי מגדים סי' רעא א"א ס"ק ה שמותר לטעום מעט יין ולפלוט כדי לדעת אם הוא לא מקולקל.