קיום צוואה של האב

שאלה:

בס"ד
אב שנפטר הוריש בצוואתו את הבית והמשק במושב, לבן הקטן, והוא אכן נישא ומתגורר עם משפחתו בבית. בצוואה כתב האב כי הבן הקטן לא יוכל למכור את הבית והמשק אלא אם הבן הגדול יסכים בחתימתו.
לבן הגדול אמר האב בעל פה, כי הסיבה לכך היא, כדי שתמיד הבית יוכל לתת מענה אם מישהוא מהבנים או הבנות יתקע בלי דיור.
כיום, לאחר מס' שנים, מבקש הבן הקטן למכור את הבית והמשק ולעבור למגורים בעיר, וכמובן מבקש את חתימתו של הבן הגדול, תוך שהוא מציין כי אם אחיו הגדול יסרב, הרי שיפנה לבית משפט.
הבן הגדול התייעץ עם 2 עורכי דין וכל אחד אמר שלדעתו גם אם תביעה משפטית שכזו תארך זמן, הרי שבסופו של דבר בית המשפט יאפשר לבן הקטן לממש את זכות הקניין בנכס ולא יאפשר לבן הגדול "לתקוע" את הבן הגדול עד בלי די.
לאור הנ"ל האם נכון שהבן הגדול יחתום ויסכים על מכירת הבית ובכך ימנע סכסוך קשה עם אחיו וכן יחסוך זמן, כסף ועגמת נפש שכרוכים במערכה משפטית, למרות צוואת האב, שבודאי לא ירוה נחת מסכסוך בין בניו,
או שמצדו עליו לקיים את צוואת האב ככתבה בצוואה וכלשונה בדברים שבעל פה, מה גם שאולי אולי בית המשפט יכריע לטובתו?

תשובה:

שלום וברכה,

הסכמתך למכירת הנכס אינו נחשב הפרת הצוואה מצידך, מאחר והוא מאלץ אותך באמצעות בית משפט. ואינך אמור לשאת בהוצאות ומריבות כדי לקיים את הצוואה.

שנית: היות ולא אתה מבצע את המכירה אלא אחיך הוא המוכר, לא נחשב שאתה מיפר צוואה.

בהצלחה.