זוגיות נכונה

שאלה:

קודם כל שלום ושיהיה באמת רק שלום,
הבטחתי לעצמי לא להתווכח עם בעלי מי יהיה הסנדק ואני באמת לא רוצה לריב על זה, ההורים שלו נפטרו ז"ל, כשאבא שלו היה בחיים אחים של בעלי תמיד כיבדו אותו להיות הסנדק, אחים שלי גם כיבדו את אבא שלי להיות סנדק בבריתות שלהם, בע"ה בקרוב גם אנחנו נזכה לעשות ברית, ובעלי החליט כבר מי יהיה המוהל מי יהיה הסנדק איפה נעשה את הברית באיזה שעה וכו' ומההתלהבות הוא שכח שאני האמא של התינוק וזכותי לקחת חלק בעניין אז אמרתי לו שאני רוצה שאבא שלי יהיה הסנדק והוא ממש רב איתי שהרסתי לו ואמר מה את מתערבת לי אני רוצה שהרב שלי יהיה הסנדק הוא לא יבוא סתם בתור אורח… איזה אישה רעה ושתלטנית וכו'.. וזה מה שלא רציתי שיקרה, למה צריך לריב ביקשתי לא בשביל הכבוד שלי זה הכבוד של אבא שלי לא נעים לי שכל האחים שלי כן כיבדו אותו להיות סנדק ורק אני לא, אזכה לכבד אותו ח"ו, עד שיש לי הזדמנות, כ"כ מעליב התגובה שלו שאין לתאר יצא מהבית בטריקת דלת והלך לשיעור. כבר לחיות לבד יותר טוב.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את שאלתך. אין ספק שלא ניהלתם נכון את הדיאלוג הזה, ויש לשנות לגמרי את השיח בבית. לעצם הענין ודאי את צודקת שיש לכבד את האבא לשמש כסנדק בילד הראשון, לפני שמכבדים אנשים מבחוץ, את גם צודקת שלא כדאי לריב על שום דבר, אבל כך לא מנהלים שיחות בין בני זוג. הייתי מציע ליצור מצב של אוירה נעימה ושמחה בבית, ובאחד הערבים הנינוחים האלו לפנות לבעלך ולומר לו שאת מבקשת לשוחח על ענין שכואב לך מאוד וחשוב לך מאוד למען כל החיים היפים יחד, ושוב באוירה נעימה ומבקשת! תשבו יחד בנעימות עם כוס קפה, ותציגי בפניו את הנקודה הזו שהעלתי, כיצד היה ראוי ששיחות התקיימו בין בני זוג, מתוך שיתוף התחשבות נעימות ושמחה, וכיצד הם מתנהלים אצלך. תקחי אחריות משותפת על הבעיה! אל תבואי בסגנון מאשים חלילה! ותבקשי ממנו ללמוד באופן משותף כיצד מנהלים זוגיות נכונה. אפשר לנסות בספרים טובים שיצאו על זה ואם זה לא מספיק, לגשת לאנשי מקצוע, אבל חובה ללמוד זאת. תסבירי לו בעדינות שאת רוצה ללמד אותו משהו על הטבע הנשי: שיות ואת אוהבת אותו והוא יקר לך מאוד, כל מילה פוגענית כמו שתלטנית רעה וכו', פוגע עמוק בנפש ונשאר שם, וזה דוקא בגלל האהבה והקירבה, ואסור שיהיו מילים כאלו בני בני זוג. והכי חשוב לא לתת לו לבטל את הדברים באיזו התנצלות והבטחה לעתיד ובודאי לא זילזול וביטול, אלא לדרוש זאת, אבל בעדינות בנעימות מתוך הבעת קירבה.

בהצלחה רבה מאוד ולידה קלה!