עמלת שיק דחוי מי משלם ?

שאלה:

שלום עליכם.
ברצוני לשאול שאלה בנוגע לתרומות בבית הכנסת.
אדם תרם לבית הכנסת 2000 שקלים לצורך העניין , ופרס אותם על 10 שיקים, כלומר כל שיק 200 שקל.
עמלת שיק דחוי בבנק היא 15 שקלים, כך שיצא שעלות ההפקדה היא 150 שקלים, שבית הכנסת חוייב ע”י הבנק. מה שאומר שבפועל הוא שילם 1850
שקלים. שאלתי היא , האם את עמלת ההפקדה אמור לשלם התורם, או שבית הכנסת צריך לקחת על עצמו את התשלום הנ”ל .

תשובה:

שלום וברכה,

במקרה שבית כנסת מקבל תרומה בתשלומים מן הסתם דעת התורם הוא שהגבאי יפקיד כל ש'ק כשהתאריך שלו מגיע ולכן אין על התורם לשלם את עמלת ההפקדה המוקדמת.

בהצלחה.