שימוש שלא מחסר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול האם מותר לי להשתמש בקו טלפון שמשמש כחדר ועידה, הוא פרטי ומשלמים על קו זה דמי מנוי חודשי קבוע, הבעלים לא יודעים שאני משתמשת בזה, אני עושה זאת רק בשעות שהם לא משתמשים(יש להם שימוש בזמנים קבועים) אבל אם אני אשאל אותם יש סיכוי שהם לא יסכימו.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מצאנו בהלכה שמותר להשתמש בדברים שאין דרך להקפיד, או בדברים שאינם נפחתים מהשימוש. וסיבת היתר שמסתמא הבעלים מסכימים. אבל אם בעלי החפץ מתנגדים אסור להשתמש, שזכותו של הבעלים למנוע שימוש גם ללא סיבה. ולכן אסור להשתמש אם ברור לו שהבעלים לא יסכימו.

חנוכה שמח.

מקורות:

דברים שאין מקפידים: שוע" חו"מ שנט ס"א. דבר שלא נפגם בשימוש: תוספות ב"מ ל, א ד"ה לצורכו, שכתבו שמותר להשתמש בפקדון בכלי כסף בצונן.

אם מקפידים להדיא אסור ראה תוספות ב"ק כ ע"ב ד"ה הא, שיכול לכתחילה לאסור גם בדברים שיש בהם משום מדת סדום.