לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתנה לברית מכספי מעשר

שאלה:

האם מעטפה לברית יכול להיחשב ככספי מעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

מתנות שהנימוס מחייב לתת אין כל אפשרות לתת מכספי מעשר, שהרי זה כפורע חובו ממעשר. אבל אם את רוצה להוסיף מעבר למה שהיית נותנת כמתנה, וזאת כדי לתמוך בבעלי הברית שהם עניים וראויים לקבל כספי צדקה, זו בהחלט הזדמנות לתת להם בדרך מכובדת. אבל כמובן אם אינם עניים אין כל מקום לכך. וכן את הסכום הבסיסי שאת אמורה לתת אין לתת ממעשרות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמנם נראה שצריך להודיע להם שהתוספת היא ממעשר כספים כדי שלא יחזירו להם אותו סכום בשמחות שלהם. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות. מהי דעת הרבנים שליט"א ?

  2. אין להודיע, זה מעליב לפי דעתי. אם אכן מדובר בסכום משמעותי ידאג לכך שאם יתנו לו בשמחתו יחזיר להם, כרגע, דיה צרה בשעתה…