מרק פרווה בכלי חלבי במיקרוגל בשרי

שאלה:

מרק פרווה שהוכן בסיר בשרי חומם בקערה חלבית במיקרוגל בשרי, מה דין הקערה והמיקרוגל?

תשובה:

אם המרק אכן פרווה [כאשר בתחילה מטגנים בו בצל לבד לפני הכנסת שאר הדברים, יש ענין של דבר חריף], אזי אם המיקרוגל היה נקי [בדרך כלל אינו נקי], הדבר תלוי אם הכלים בני יומם, ראה כאן פרטי הדינים בזה למנהג בני אשכנז. למנהג בני ספרד הכל מותר, כיון שהוא נ"ט בר נ"ט, ראה שו"ע סי' צד. אם המיקרוגל אינו נקי, יש להכשיר את הקערה, לגבי המאכל תלוי אם הקערה בת יומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה שהיה בצל במרק לא מספיק, השאלה היא באיזה סכין נחתך והאם טוגן בתחילה לבדו, זה קובע את מעמדו כבשרי או חלבי, לגבי כל השאר כבר פירטנו.