לא יודע אם הווינדוס שלי מקורי

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
קיבלתי מחשב נוסף שלי בחזרה מאחי, מותקן עליו ווינדוס שהוא לא זוכר אם הוא מקורי או לא (היה לו עותק מקורי, והוא לא זוכר אם התקין על המחשב שלי, או אחר).
אני לא בטוח איך לבדוק שזה מקורי, כי ממה שאני זוכר לפני שנים, ויכול להיות שהשתנה מאז, גם אם בודקים וזה מראה שזה מקורי – זה יכול להיות פרוץ.
אם אסור לא נורא, יש לי משהו אחר.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

כפי הידוע לי שווינדוס 10 נותנים בחינם, ועל כל פנים היו זמנים שנתנו בחינם, ולא אין איסור להעתיק.

אם קיבלת תוכנה ואינך יודע אם היא גנובה, אינך צריך לחשוש לאיסור.

בהצלחה.

מקורות:

אם אינו ודאי גנב מותר לקנות או לקבל, ראה שו"ע חו"מ סימן שסט ס"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבוד הרב היקר
    ממה שבדקתי, מה שהיה עם ווינדוס 10 שחולק בחינם, זה היה רק כשדרוג לאלו שהיה להם עותק מקורי (כנראה הכוונה ללא מזויף) של ווינדוס 7, 8.1, ולקוחות של ווינדוס פון 8.1. כפי שכתוב כאן: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2015/07/28/windows-10-free-upgrade-available-in-190-countries-today/
    From the beginning, Windows 10 has been unique – built with feedback from five million Windows Insiders, delivered as a service with ongoing innovations and security updates, and offered as a free upgrade* to genuine Windows 7, Windows 8.1 and Windows Phone 8.1 customers.

    אך למרות המידע החדש שכתבתי, החלק השני של תגובת כבוד הרב עדיין תקף אלי? שאם קיבלתי תוכנה ואיני יודע אם היא גנובה, איני צריך לחשוש לאיסור?
    תודה רבה כבוד הרב!