ילד שמצא האפיקומן שאחיו החביא וגנב אותו

שאלה:

בני הקטן מתחת לגיל 13 גנב והחביא את האפיקומן בליל הסדר. לאחר זמן אחד המשתתפים גנב מהמחבוא את האפיקומן לעצמו. ושהגיע הזמן ביקש השני מתנה על האפיקומן. כמובן שבני הקטן לא מחל לו. אולי זה גזל ביד השני? או שבעסקי 'חוטפין' עסקינן?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין חשש גזל. לראשון אין שום זכויות באפיקומן וזכותו של האבא להוציא ממנו את האפיקומן ללא תמורה או לתת מתנה לכל מי שירצה.

אלא שמבחינה חינוכית יש להורות לשני להחזיר לראשון כדי שלא לעודד גניבות. הרי על עצם מנהג גניבת האפיקומן היו שפקפקו, כל שכן שלא להרחיב את המנהג הלאה.