לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן – זכייה בביצים

שאלה:

שלום וברכה
יש לנו קן של יונה עם ביצים במרפסת:
א. האם יש עניין להגביה את הביצים ולזכות בהם דווקא ביד, או שמספיק לשלח את היונה ואז להתכוון לזכות בביצים מדין קנין חצר?
ב. ראיתי שכתבתם (בתשובות אחרות) שלכתחילה עדיף להפקיר את המקום קודם הטלת הביצים, אך האם יש משמעות לדבר זה אם אנו גרים בדירה שכורה (הרי אין בידינו להפקיר את גוף הבית)?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין צורך לזכות בביצים, אף שלכתחילה יש להדר לעשות זאת. ראה שו”ת חכם צבי סי’ פג. ומכל מקום אם רוצים לזכות בהם לא כדאי לעשות זאת בקנין חצר, משום שכפי שמבואר בנתיבות המשפט בהקדמה לסי' ר יש מחלוקת גדולה בין הראשונים האם החצר זוכה למשכיר או לשוכר.

כפי שראית בתשובות השונות שלנו, למעשה הורו הפוסקים שגם מי שלא הפקיר קודם את החצר יכול לקיים את המצוה, כיון שהיום אין לאנשים צורך בביצי יונה ולכן החצר אינה זוכה בהם לבעל החצר שלא מדעתו וזה עדיין לא נקרא מזומן.

תזכו למצוות.