מזוזה בפתח חדרו של מעמוד לגיור שגר עם הוריו

שאלה:

שלום וברכה,
האם לא יהודי הלומד לגיור יכול לשים מזוזה בחדרו.
הוא גר עם הוריו בבית.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהוא גר עם הוריו בבית והוריו כמובן אינם יהודים ואינם מועמדים לגיור, אין לשים שם מזוזה עד שהוא יהיה מחוייב במצווה.

מקורות:

בשיטה מקובצת (ב”מ קב,א) כתב, שאסור לתת מזוזה לגוי, משום שחוששים שמא ינהג בה מנהג בזיון. עוד כתב, שיש לחשוש שמא ישראל שיראה מזוזה בפתחו יהיה סבור שביתו של ישראל הוא ויכנס לשם ויבוא לידי סכנה. בשו”ת באר שבע (סי’ לו) מבאר, שאסור לתת מזוזה לגוי, לפי שהוא משתמש בה כקמיע ולא לשם מצוה (יתכן שטעם זה הוא בכלל הנימוק הראשון של השיטה מקובצת). שלושה טעמים אלו אינם שייכים כאשר האדם הבא להתגייר ורצונו לקבוע מזוזה בפתחו כדי להתרגל במצוות. וראה כעין סברא זו בספר משנת הגר עמ’ לא, לענין נתינת ציצית לאדם הבא להתגייר. אולם, כאשר הוריו גרים יחד עמו, יש לחשוש שמא יבזו הם את המזוזה, או לחילופין ישתמשו בה כקמיע המיועד לשמירה. והואיל ואף הוא אינו מחוייב במצוה זו עדיין ראוי שלא יקבענה בפתחו.