לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מותר להצטלם עם נרות חנוכה?

שאלה:

אנחנו נוהגים לקחת תמונה משפתי בליל שמיני של חנוכה בכל שנה. הערוני שיש בזה חשש איסור, מפני שאין לנו רשות להשתמש וליהנות מנר חנוכה, והרי נהנים מנרות חנוכה במראה, שהרי רוצה המנורה דלוק דווקא (ואף שאין מעילה במראה, מ"מ איסורא איכא). האם הדבר באמת אסור כשעושה כן בתוך חצי שעה (כשמתכוונים "ליהנות" מהיופי של נר חנוכה דלוק עם שמונה נרות)?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. מעבר לשאלה שהזכרת שקול מראה וריח אין בהם משום מעילה, שכבר דיברנו בזה השבוע ראה כאן, נראה שכשאסרו שימוש בנר חנוכה לא אסרו אלא שימוש בנר עצמו, אבל כאן אין שימוש אלא הנאה בעצם מציאותו של הנר להזכר בחג החנוכה היפה, העלאת זכרון אינה שימוש. ואפילו אם יש כוונה ליופיו של הנר זה אינו שימוש, ובודאי לא נכלל באיסור.