יחוד בטיפול פסיכולוגי

שאלה:

שלום רב, גבר שצריך טיפול פסיכולוגי וסומך רק על פסיכולוגית מסויימת, מה ההגבלות לגבי יחוד? והאם יש היתר של עסוק במלאכתו?
יש לציין שהוא סובל מתפקוד לקוי בכמעט כל התחומים היומיומים ולא ילך לטיפול אם לא אצלה (פשוט לא סומך על אחרים)

תשובה:

שלום וברכה

אם יש בעיה של יחוד [אין אנשים שיכולים להכנס ולצאת] בודאי אסור. אין כל היתר של טרוד במלאכתו לענין יחוד אלא רק לענין איסור הסתכלות. באופן כללי מאוד לא טוב טיפול פסיכולוגי אצל אשה, משום שבשונה מכל תחומי הרפואה האחרים בהם הכל טכני מאוד, כאן מדובר בשיחות ארוכות וקרובות, הרבה גילוי אמפתיה, וזה עלול לגרום למכשולים גדולים וחמורים. לכן יש לשכנע אותו שיש עוד אנשי מקצוע טובים, ומי שעושה רצון אבינו שבשמים לא נכשל!

חנוכה שמח ורפואה שלמה.