הסרת עין הרע

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם אמת הדבר זה, שיש אפשרות לסלק עין הרע מן אנשים?
האם אחד שמפרסמים יכול לעשות כזה דבר, האם יש בזה ממש?

תשובה:

שלום וברכה

יש לחש המועיל להסיר עין הרע כדלהלן, כמו כן היתה תפילה מיוחדת המסורה מהגה"צ רבי אריה לוין שעברה אצל בני משפחתו, שאמרו שמועילה. אלא שעושים עם עופרת וכו', אינני יודע מה מקור יש לזה ואני סבור שזה שום דבר ואינו מועיל כלום, זה לא נשמע אינטלגנטי במיוחד… תפילה היא תמיד דבר מועיל, אבל עופרת… ובכל מקרה יש לי כלל בחיים, סגולות ותפילות וברכות ניתן לקבל רק אצל צדיקים תלמידי חכמים הבקיאים בתורת הנגלה ומקובלים על תלמידי חכמים כאנשים גדולים, ושאינם לוקחים כסף על ברכותיהם וסגולותיהם!!! כל מי שאינו בכלל הזה יש להתרחק ממנו מכל וכל!!!

מקורות:

להלן תפילה בדוקה לעין הרע מהחיד”א [תוכלו לומר בשבילו]:

“נֶגַע צָרַעַת, כִּי תִהְיֶה בְּאָדָם; וְהוּבָא, אֶל-הַכֹּהֵן.
נַחְנוּ נַעֲבֹר חֲלוּצִים לִפְנֵי יְהוָה, אֶרֶץ כְּנָעַן; וְאִתָּנוּ אֲחֻזַּת נַחֲלָתֵנוּ, מֵעֵבֶר לַיַּרְדֵּן.
נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי, יָקִים לְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ:  אֵלָיו, תִּשְׁמָעוּן.
נָהָר פְלָגָיו, יְשַׂמְּחוּ עִיר-אֱלֹהִים;  קְדֹשׁ, מִשְׁכְּנֵי עֶלְיוֹן.
נָחִיתָ כַצֹּאן עַמֶּךָ  בְּיַד מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן.
נֶגֶד אֲבוֹתָם, עָשָׂה פֶלֶא;  בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׂדֵה-צֹעַן.
נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי  מֹר אֲהָלִים, וְקִנָּמוֹן.
נֵר יְהוָה, נִשְׁמַת אָדָם;  חֹפֵשׂ, כָּל-חַדְרֵי-בָטֶן.
נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתוֹתַיִךְ, כַּלָּה; דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ, וְרֵיחַ שַׂלְמֹתַיִךְ כְּרֵיחַ לְבָנוֹן.

נֻדוּ מִתּוֹךְ בָּבֶל, וּמֵאֶרֶץ כַּשְׂדִּים יצאו (צֵאוּ); וִהְיוּ, כְּעַתּוּדִים לִפְנֵי-צֹאן.

נֹשְׁקֵי קֶשֶׁת, מַיְמִינִים וּמַשְׂמִאלִים בָּאֲבָנִים, וּבַחִצִּים, בַּקָּשֶׁת מֵאֲחֵי שָׁאוּל, מִבִּנְיָמִן.
רבונו של עולם , הצל את עמך בית ישראל מכל מיני כשפים ומכל מיני עין הרע. וכשם שפרשת כנפיך על אבותינו שבמדבר, שלא שלטה עליהם עינא בישא דבלעם, כן תפרוש עלינו ברחמיך הרבים להיותנו מכוסים במכסה ובהנהגה בשמותיך הקדושים מכל עינא בישא”