הגעלה בכלי טרף

שאלה:

בס"ד

האם אפשר לעשות את ההגעלה של הכלים בכלי גדול שהוא טרף? (קרי : להכניס את הכלים שטעונים הגעלה לכלי גדול שהוא טרף)?

תשובה:

שלום וברכה

לאחר 24 שעות שלא היה בשימוש והוא נקי, זה אפשרי. אבל לכתחילה כדאי לערוך לו גם הכשרה, תמלא אותו מים עד שפתו, וכשיבעבעו תכניס לתוכו ברזל או אבן רותחת, שהמים יגלשו על צדדיו. ואף שלכתחילה לא די בהכשרה כזו, כדי להכשיר בתוכו זה ודאי טוב.

בהצלחה