תרופה שאינה כשרה לחולה שאין בו סכנה

שאלה:

שלום וברכה. כפי מה שלמדתי מותר לחולה שאין בו סכנה לקחת תרופה שאין בה טעם גם אם לא בטוחים בכשרותה.
אם יש תרופה כשרה האם ההיתר הנ״ל בכל אופן קיים או שחייב לקנות דוקא כשר? ומה אם כשרה עולה פי כמה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכל ההיתר הוא רק בגדר דחויה ולא הותרה, לא נראה להתיר אא"כ מדובר בהפסד מרובה מאוד, אינני יודע במה מדובר אצלכם. אולם אם מדובר בחוסר ידיעה בעלמא ולא בחשש אמיתי לא נראה שיש לחשוש כיון שסוף סוף גם להצד שזה אסור הוא רק מדרבנן, והחששות בדרך כלל רחוקים קצת.

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.