תפילת הדרך בנסיעה מחוץ לעיר

שאלה:

האם אני צריכה להגיד תפילת הדרך אם אני נוסעת כל יום מרחובות לירושלים ?
לפעמים הדרך לוקחת שעה.. ולפעמים שעה וחצי …
וגם ,
המון פעמים הנהגים נוסעים מסוכן .. וזה דיי מפחיד ..
פעם אחת הייתה תאונה באוטובוס שבו נסעתי !
וכמה פעמים היה מצב של כמעט תאונה !! (ממש פספוס של שנייה והכל היה מתרסק מלפנים.. ממש מלחיץ אותי … )
וכן , בזמנים של היום , אחרי הצהרת טרמפ , יש המון חשש לפיגועים ומהומות …
ואני דיי מפחדת .. אבל מה ?
אני לא אצא מהבית ? לא אלך ?
אני אוהבת את ירושלים , אני יודעת שאם השם ירצה זה יכול לקרות בכל מקום , אבל השאלה שלי אם צריך להגיד תפילת הדרך ????
אשמח לתשובה .
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בנסיעה מירושלים לרחובות ולהיפך בודאי יש לומר תפילת הדרך, מדובר בנסיעה שארוכה הרבה יותר מפרסה. ראי כאן את החילוק שקבענו בזה בין תפילת הדרך לברכת הגומל. לגבי הפחד שלך כדאי קצת להתייעץ, הוא נשמע מוגזם לגמרי, וכדאי לראות כיצד ניתן להרפות ממנו קצת.

חנוכה שמח.