קבלן שמבקש יותר מהמחיר שסיכם

שאלה:

בס"ד
מישהו עובד בחברה קבלנית ומעסיק קבלן משנה גוי
בחשבון הסופי של העבודה (הקבלן לא יודע לעקוב אחרי בחשבון) הקבלן פונה לאותו מנהל ואומר לו כל מה תתן לי מעל סכום מסוים חצי ממנו שלך .
האם מותר למנהל לקבל ממנו
יש לציין כי זה התשלום כפי מה שמגיע לקבלן ולא יותר ממה שמגיע לו
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי כל כך ממי מוציאים ואת מי גוזלים.

ואם מדובר שמבקש תשלום גבוה מעבר ממה שצריך לשלם לו, ודאי שאסור להוציא תשלום מהמעסיק מעבר ממה שמגיע לו, ואם מוציא נקרא גזל. וכן אסור לסייע לגזלן לגזול ממון.

חודש טוב וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלה
    לא מדובר בתשלום מעבר למה שמגיע
    אלה בדיוק מה שמגיע לו
    רק הקבלן אינו יודע בדיוק מה מגיע לו
    והוא אומר מה שאני אקבל מעל סכום מסוים
    חצי ממנו אני אתן לך

  2. למה הוא נותן חצי האם בגלל שהוא טועה בחישוב, ובמקרה זה צריך להודיע לו שטועה.
    ואם נותן חצי בגלל שרוצה שיגבו עבורו את החוב, ואין זמן וכוח להתעסק עם הגביית – מותר.