הדלקת נר חנוכה בקומות הגבוהות

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לברר את כונת פמג במש"ז סי תרעא סקה ( הביא גם המחצית השקל שם בסקו
את הפרח הנ"ל )שבהתחלה כתב דלהפרח אם החלון למעלה מ20אמה מקרקע ר"ה אין מעלה (אבל רשאי) וסיים דוקא לדידן שמדליקים בפנים רשאי להניח בחלון ומפרשים בדעת הפר"ח שהכונה שמדליק בחלון מבחוץ שאין היכר לבני ר"ה ולבני הבית וסיפא של הפמג שמדליק בפנים החלון דיהיה היכר לפחות לבני הבית ואולי גם לר"ה ע"כ ואני שואל וכי מה הכונה שמדליק מחוץ לחלון? ועוד מה הכרח שאין היכר לבני הבית? תודה רבה על הסבלנות הישתדלתי לקצר מחילה

תשובה:

שלום וברכה

מדובר באופן שכאשר הוא מדליק בחוץ בני הבית לא רואים. ומכל מקום ההנהגה הראויה לפי דברי הפרי חדש שם, וכן הורה הגר"ע יוסף, שכאשר החלון למעלה מעשרים אמה מדליקים בפתח הדירה, שאף להצד שחדר מדרגות דינו כחצר הבית, לא גרע דינו מבן עלייה המדליק באופן זה בפתח המבדיל בינו לבין בעל הבית. כידוע דעתו של בעל שבט הלוי שכאשר יש בנינים ממול גבוהים אף הם הרואים את החנוכיה, זה מספיק ולא צריך פירסום לבני רשות הרבים דוקא. אבל יש חולקים.

חנוכה שמח.