תפילה לנשים

שאלה:

כבוד הרב שלום,
שמי קרין ואני בת 15.
אני מגיעה ממשפחה מסורתית מתחזקת, שומרת שבת ברוך השם אבל דבר אחד מפריע לי שאני לא מתפללת בבוקר.
זה לא נובע מחוסר רצון או משהו, אני פשוט לא כל כך מבינה את הסדר ואת השעות כך שאני קצת מבולבלת ולא רוצה לעשות טעויות בתפילה.
אני לומדת בביה״ס חילוני כך ששם אף אחד לא מסביר לנו על זה או מנסה לכוון אותנו או אפילו להראות את האופציה הקיימת.
הבנתי שאישה מחויבות בברכות השחר, ברכות התורה, פסוק ראשון של קריאת שמע ולסיום תפילת השמונה עשרה.
הנני מתחילה את הלימודים ב7:45 בבוקר ואיני יודעת באיזו שעה צריך להתפלל, אשמח אם כבוד הרב ירשום לי שעה מדויקת שכדאי לי להתפלל בה, קשה לי להבין קודים כאלה. מתנצלת אם זו חוצפה כבוד הרב אך אני באמת רוצה להתפלל כמו שצריך ולא לעשות צחוק.
בדרך כלל אני מתחילה להתארגן לביה״ס בשעה 6:00-6:15.
1. האם כבוד הרב יוכל לרשום את סדר התפילות לפי הסדר שצריך וכולל מתי צריך ליטול ידיים לפני איזו תפילה והאם אמורים לעשות הפסקה בין התפילות.
נניח קראתי שחרית והלכתי לישון קצת או להתארגן ואז חזרתי לשמע? קשה לי להבין.
2. האם כבוד הרב יוכל להגיד לי שעה מדויקת או בין איזו שעה לאיזו שעה אני צריכה להתפלל את כל אחת מהתפילות האלה.
3. האם כבוד רב יוכל להגיד לי איזו תפילה אומרים בישיבה ואיזו בעמידה ואם יש בשכיבה.
4. הבנתי שבתפילת העמידה יש צעדים מיוחדים האם הוא נמצא גם בברכות השחר, התורה ושמע.
ואילו צעדים אלו? היכן ניתן למצוא עליהם הסבר?

מצטערת כבוד הרב על כך שהפרעתי לך ושיגעתי אותך, אני אוהבת את הבורא ואת אבא שבשמיים אהבה אמיתית ואני רוצה להתקרב אליו כמה שיותר ולהראות לחברות שלי גם את הדרך הנכונה.
תודה מראש כבוד הרב,
מעריכה את זה.
חנוכה שמח ;)

תשובה:

שלום וברכה

ראשית התפעלתי מהרצון שלך ללכת נגד הזרם ולהתחזק ולעלות ברוחניות, זה דבר עצום!

תתפללי את כל הסדר הנ"ל שהזכרת לפני שאת הולכת לבית הספר ברצף. מכלל התפילות שהזכרת מה שצריך לומר בעמידה הוא רק תפילת שמונה עשרה.

תקומי בבוקר תיטלי ידים ללא ברכה ותתלבשי, ואז לאחר שהולכים לשירותים נוטלים ידים ומברכים על נטילת ידים ואשר יצר, ואחר כך תאמרי את שאר הברכות עד הגומל חסדים טובים לעמו ישראל, ואחר כך שמע ישראל ושמונה עשרה.

על סדר הכריעות והשתחויות בתפילת שמונה עשרה ראי כאן, והכי חשוב לזכור שזה לא מעכב, וגם אם את עדיין מתבלבלת בזה, אפשר להתפלל!

חנוכה שמח.