תערובת שני מינים לענין ברכות

שאלה:

אם אני אוכל פתיתים ובצידם עוף , ושניהם חשובים עבורי באותה מידה , והם לא מעורבים אבל בכל טעימה אני לוקח גם מהעוף וגם מאורז,
האם אני מברך 2 ברכות אחרונות על שניהם כיוון ששניהם חשובים ואת שניהם הייתי אוכל גם לבדם
או שכיוון שאני מערב משניהם בכל טעימה זה נחשב תערובת ואז אני צריך ללכת אחרי הרוב?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הם שני מאכלים נפרדים, וגם אם אתה אוכל מהם ביחד יש לברך שתי ברכות. רק כאשר המאכל מעורב ונעשה אחד, כמו סלט פירות, או מג'דרה עם עדשים וכיוצא בזה, יש נושא של רוב ומיעוט וכו'.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1