תולעים בתותים

שאלה:

הוזמנתי לאכול אצל מישהו בבית, והיה שם סלט עם תותים, שהוא לפי מה ששמעתי מוחזק בתולעים וצריך בדיקה רצינית. ולא ידעתי אם הם היו מודעים לזה והאם הם בדקו את זה.
(על פניו הפרי היה נראה נקי ושטוף, אבל לא יודע אם הם בדקו את זה בצורה יסודית)
מה לעשות האם לא לאכול מהסלט כלל? או שאפשר לקחת מהסלט ולהשאיר את הפרי בצלחת בצד?

ומה הדין אם בטעות תחבתי את המזלג לתוך הפרי, האם חוששים שכשאני מוציא את המזלג יצא עליו תולע קטן, וצריך לשטוף את המזלג פן יכניס את התולע לשאר הדברים שבצלחת? או שאפשר להמשיך לאכול עם המזלג הזה ולא חיישינן כולי האי?

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול מהסלט הזה כלל, אבל לגבי המזלג אם הוא נראה לך נקי אין צורך לחשוש. תולעים זה דבר שניתן לראות בעינים. הבעיה בתות היא שהחרקים קטנים והם בצבע התות והם נצמדים אליו ונראים כחלק מבליטותיו, אבל על מזלג רואים היטב.

בשורות טובות.