תביעה ייצוגית על העדר הוראות בעברית

שאלה:

חברה עולמית שמוכרת בארץ מוצרים ללא הוראות שימוש בעברית, למרות שהחוק מחייב זאת. האם מותר לתבוע תביעה יצוגית? החברה של גויים, אך מסמתא צריך לכלול בתביעה גם את היבואן והרשת המוכרת בישראל, השייכים ליהודים חילוניים.

תשובה:

שלום וברכה,

הפוסקים התירו תביעה יצוגית בחברות שברור שלא יבואו להתדיין בב"ד. אך במקרה שלך שאין כאן גזילת ממון, ולפי דין תורה לא ניתן לקנוס את החברה כאשר לא צירפו הוראות בעברית, אין היתר לתבוע אותם בערכאות על כך.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע זה שונה מחברה סלולרית וכדומה שאתם פוסקים שהתחייבותם היא לעמוד בתנאי הרישיון ומאשרים לתבוע אותם על הפרתם גם כשאין זה גזל? גם יבואן מתחייב לפעול על פי תנאי הרשיון, שמחייב אותו לפעול עפ"י חוקי הצרכנות.

  2. שלום וברכה,
    ההיתר שנותנים זה בגזל, או בהתרשלות במתן שרות לתושבים. מאחר והם התחייבו לספק שרות ולא נותנים ניתן לתבוע אותם. וגם בזה נחלקו פוסקי זמנינו האם מותר לתבוע. אבל לא מתירים עבור כל פרט ללכת לערכאות. ואי הספקת חומר בעיברית אינה נחשבת למעילה בתפקיד כמו חברת הסעות שלא שולחת אוטבוס.
    בהצלחה.