קריעת בגדים כששומעים מגדף את ה'

שאלה:

שלום הרב,

לצערי הרב שמעתי בחורה מקללת את הבורא היא השתמשה בשם "אלוקים".

היא עמדה צמוד לחדר שלי כשהדלת שלי פתוחה ואני רואה אותה דרך החלון בחדר שמופנה אליה. שיחקתי אותה כאילו לא שמעתי, רע עם זה שלא עשיתי משהו..
מה הייתי אמור לעשות, האם להוכיח? אדם אשר מקלל לא נראה לי יקבל תוכחה אלא התוכחה עלולה רק להגביר .. או שלמרות הכל הייתי צריך להוכיח אותה שאסור לקלל?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חז"ל אמרו כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, ואני בטוח שלא היה מועיל כלום התוכחה שלך…

הצער שלך הוא כמובן מוצדק, ברמב"ם פרק ב מהל' עבודה זרה הלכה י מבואר שכל השומע אדם המגדף את ה' באחד מהשמות שאינם נמחקים, קורע את בגדיו [יש בזה כמה פרטי דינים], אכן עצוב מאוד לשמוע דבר כזה.

עלה והצלח!