קנייה באינטרנט במוצאי שבת כאשר אצל המוכר עדיין שבת

שאלה:

שלום,

רצית לשאול האם מותר ולכתחילה לרכוש כעת מוצר מחו"ל ממוכר שאצלו עכשיו עדיין שבת, או שצריך לחכות עד שתצא השבת אצלו, וא"כ האם יש הבדל בין אם המוכר הוא גוי או יהודי, ומה ההבדל?

לא חיפשתי באתר, אך נראה לי ששאלה כזו עדיין לא שאלו.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר במוכר יהודי ויש חשש שהאתר פתוח אצלו ויעשה פעולה בשבת, יש להמנע מלקנות עד אחרי שבת, כדי שלא להכשיל אותו לחינם, אבל אם מדובר בגוי אין חשש, כיון שאצלך כבר לא שבת, והמיקום של הגוי אינו משנה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ רסג ס”ק סד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר במוכר מחו"ל, מסין למשל, אבל אני לא יכול להיות בטוח שהוא גוי, אלא רק רוב, שרוב הסינים גויים ובטח שהוא גוי. אבל פעם כתבתם לי פה באתר שלא הולכים אחר הרוב, א"כ מה אומרת ההלכה?

    2. מדוע אם זה בוודאות גוי, אין בעיה, האם בגלל שאצלי זה כבר לא שבת, לכן זה מותר?