מדבקה בשבת על ארון / חיבור סיכות לבגד בשבת

שאלה:

בסד,
מדבקה שהדביק הילד בשבת על הארון, או הרצפה, ואם ישאר כל בשבת יכול להרוס , האם מותר להוציא אותה בשבת?

ומה הדין לנשים ששמות במטפחת סיכות בכדי לעצב את המטפחת לראש ( כגון שעושות צורת פרח) האם מותר לתקוע את הסיכות המטפחת?

תשובה:

שלום וברכה

  1. הפוסקים נחלקו האם איסור הדבקה קיים רק בדברים רכים, ששיך בהם תפירה, כמו בהדבקת תחבושת, או גם בדברים קשים כמו דלת הארון, ולכן למעשה יש להחמיר [ראה ביאור הלכה סי' שמ סעי' יד שמחמיר, ולעומתו במנחת חינוך מוסך השבת קורע אות ה].
  2. אין איסור לתחוב סיכת נוי בבגד, אבל שיהיה בתחיבה אחת ולא שתים באופן המחבר שני חלקי בגד, ראה מנחת יצחק ח"י סי' לב, שבט הלוי ח"ד סי' לה, יביע אומר ח"ט סי' קח. כמובן שאסור לחבר פרח ע"י סיכה וכל דבריך כשהסיכות עצמן הוא מחבר בסדר מסויים, חיבור סיכת פרח הוא שוב חיבור חלקי בגד…