לשון הרע על השקפה שונה

שאלה:

שלום, להגיד על רב מסויים או על איש ציבור שאני חושב שהוא טועה בדעותיו ובהשקפותיו זה נחשב לשון הרע? תודה

תשובה:

שלום רב,

אם זה נאמר לתועלת אז בכל מקרה זה יהיה מותר בגדרי לשון הרע לתועלת. ואם זה נאמר סתם כך, צריכים להבחין האם כוונתך לומר שדעותיו אינן לגיטימיות במסגרת ההלכה היהודית. או שכוונתך לומר שאתה סבור שהוא טועה, אבל בהחלט יתכן שדעותיו לגיטימיות. ואם כן, אין בזה חשש לשון הרע.