להציע מחיר יקר לאדם שישלם יותר

שאלה:

אחת הציעה לי לעשות למישהי בייביסיטר והיא אמרה לי שאפשר לקחת לה אפילו 30 ואני רגילה לקחת 20 לשעה. אם היא נותנת יותר אז מותר לקחת יותר או שזה גזל?. ואני אשמח אם תענו לי גם על השאלות ששאלתי מזמן שפשוט התעלמתם משום מה

תשובה:

שלום וברכה,

לשנות מחיר מאדם לאדם נחשב אונאה ואסור.

את יכולה לומר בפירוש תתני לי כמה שאת חושבת לתת. וכן את יכולה לומר לה האם את מוכנה להוסיף לי ממה שאני רגילה לקחת.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    את צודקת אם את הולכת לעבוד במקום אחר של עשירים, לא נחשב אונאה, כיון שהדרך שבמקום זה המחיר כך ובמקום זה המחיר אחרת. אבל באותו מקום לומר לכל אחד מחיר אחר נחשב אונאה.
    חנוכה שמח.