לא יתפלל עד שיכנס שני פתחים

שאלה:

בסד
האם מותר להתפלל בפתח בית הכנסת האחורי על מנת להסתכל בשמיים מדי פעם
אפילו שמרן כותב לא לא להתפלל בפתח אלא שעור שני פתחים

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות זאת, יש אמנם מחלוקת מה הכוונה שני פתחים, אם הוא שיעור השהייה או באמת להכנס פנימה, אבל להלכה חוששים לכל הפירושים.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפלה סימן צ סעי' כ:

יכנס לה שיעור שני פתחים ואח"כ יתפלל. י"מ שיעור שני פתחים דהיינו ח' טפחים יכנס לפנים, שלא ישב אצל הפתח שנראה כמשאוי ישיבת ב"ה ולפ"ז אם יש לו מקום מיוחד אצל הפתח, אין בכך כלום. וי"מ שהטעם מפני שמביט לחוץ ואינו יכול לכוין, ולפי זה אם אינו פתוח לרשות הרבים אין בכך כלום. וי"מ שלא ימהר להתפלל מיד כשנכנס, אלא ישהה שיעור שני פתחים. ונכון לחוש לכל הפירושים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם באופן זה. אינני מכיר כלל של מה שליבו חפץ בתפילה אלא בלימוד. ובודאי לא נגד הלכה מפורשת… ומה אם אדם ליבו חפץ לדלג בתפילה…