השבת אבידה בבע"ח

שאלה:

שלום.
שלחתי שאלה בסוף שבוע שעבר לגבי גור כלבים שנמצא ברחוב עם סרט כחול סביב הצוואר,האם אני מחוייב בהשבת אבידה?
יש לציין שאני מתגורר בעיר חרדית שלא נהוג לגדל בה כלבים,כך שאיני יכול לגדל אותו בביתי אפי' זמן קצר.
כמו"כ הכלב אינו מגזע נדיר או יקר אלא סתם כלב פשוט,ונראה שלא קיבל טיפול ראוי מבעליו הקודמים.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא לקחת את הכלב אינך מחויב בהשבה.

אם לקחת את הכלב הרי אתה חייב בהשבה. אך אינך צריך לטרוח בטיפול הכלב, אלא אתה יכול למכור את הכלב, וכשתמצא את בעליו תן לו את הדמים.

אם יש אפשרות לתת את האבדה למשטרה, אתה יכול לעשות זאת.

חנוכה שמח.

מקורות:

מצינו בזקן ואינו לפי כבודו שאינו חייב בהשבה בדבר שלו אינו מחזיר. והוא הדין להגביה כלב לאדם שאינו מגדל כלבים שאינו מחויב בהשבתו, כמו שהוא עצמו לא היה מגדל כלב שלו.

אך אם הגביה צריך להשיב כדין זקן שהגביה אבדה שחייב בהשבה.

אך יכול למכור כדין כל בע"ח שאינו עושה מלאכה ואוכל שיכול למכור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לצערי כבר הגבהתי אותו.ואין לי אפשרות למכור אותו מכיוון שאף אחד לא יסכים לשלם עליו.האם אני מחוייב לגדל אותו? או שאני יכול למסור אותו ולשלם לבעלים את שוויו,במקרה והוא יפנה אלי?

  2. שלום וברכה,
    אתה יכול למסור לאחרים, ואם יבואו הבעלים תשלם לו את שוויו. [כמובן רק אם יש סימן על הכלב, אבל אם אין סימן אתה פטור מהשבה].
    בהצלחה.