נרות חנוכה בבית מלון

שאלה:

שלום.דחוף להיום בבקשה שמעתי בתוכנית רדיו גם את הרב בן ציןן מוצפי וגם את הרב שמואל אליהו שאומרים שבני ספרד שנמצאים במלון בחנוכה לא מברכים על נרות החנוכה.1 האם כך נוהגים? 2אמרו עוד שיוצאים בברכתו של בעל המלון ואם לא שמעתי אותו גם לא צריך לברך? 3 אם אני לא יודע אם בכלל מדליק שם או מברך שם מה עלי לעשות ? אני עם משפחתי בבית המלון וצריך לדעת. תודה רבה

תשובה:

 ראה כאן שהבאנו דיון רחב ומעניין בזה מרבני בית ההוראה בית ויינרעב אוצר הפוסקים, ומסקנתם שאפילו אם יש מי שמדליק עליו בביתו אינו נחשב אכסנאי ומדליק בברכה, וכך נראה גם בילקוט יוסף דיני אכסנאי סעי' ד, לא ידוע לי שרבני הספרדים חולקים בזה. הסיבה היא משום שהאורח משלם על כל ארוחותיו ולינתו והוא אינו טפל לשולחנו של בעל המלון.