מדליק את נרות חנוכה עם השמש?

שאלה:

שבוע טוב לרב. שאלה לגבי הדלקת נרות חנוכה מדליק בשמן את הפתילות קודם שמש משמאל לימין ואחר כך כשהשמש דולק מדליק את שאר הנרות עם השמש זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר גמור, אבל רצוי להדליק את השמש לפני הברכה, שלא יהיה הפסק, בין הברכה להדלקה.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב.
    מה הדין לגבי השמש בערכות שמוכרים היום (44 כוסיות שמן נוזלי עם פתילות מוכנות)?
    לא ניתן להדליק את הנרות עם אחד הנרות בערכה שמשמש כשמש (כוסית פתוחה עם שמן).
    מה שאני עושה זה : לדוגמא ביום הראשון שם 2 נרות. אחד חנוכה ואחד שמש.
    ומדליק באמצעות נר שעווה רגיל את שני הנרות (קודם זה של חנוכה ואח"כ זה שיושב במקום השמש)
    ואח"כ מכבה את נר השעווה.
    האם זה תקין?
    תודה.

  2. שלום רב ותודה על התשובה.
    שאלה נוספת, כתבתי "אני מברך ומדליק קודם זה של חנוכה ואח”כ זה שיושב במקום השמש"
    האם יש ענין להדליק את השמש קודם הברכה?
    הרי הוא לא בכלל הברכה ושלא יהיה הפסק, בין הברכה להדלקה?

    תודה.

  3. שלום רב.
    1. מה עושים עם נרות בערכה שלא השתמשנו בהם? (היינו יומיים במלון והדלקנו נרות אחרים).
    2. מידי יום הייתי מוסיף קצת שמן לשמן שבכוסיות מבקבוק שמן זית חדש. מה דינו של השמן הנותר בבקבוק זה?

    האם ניתן להשתמש בנ"ל לצורך מצווה אחרת לדוגמה, נרות שבת או נרות לע"נ?

    תודה.