הכנסת התקן תוך רחמי – המשך

שאלה:

שלום וברכה
אשה מניקה שאין לה ארבעה חדשים ווסת,הכניסה התקן תוך רחמי "מונה ליזה".במקרה וזה מטמא שהרי לכאורה אין לפתיחת קבר ללא דם,האם תוכל לעשות הפסק טהרה מיד או יום לאחר הכנסת ההתקן,במידה ולא היתה עם בעלה כ10 ימים לפני הכנסת ההתקן,שהרי אין לחשוש לפליטה או שגם במקרה כזה יש להמתין חמישה ימים לפני ההפסק כיון שלא חילקו בספירה?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג להחמיר גם אם לא שימשה, כיון שהיתה מותרת לבעלה, להמתין ארבעה ימים או חמישה כל קהילה לפי מנהגה.

מקורות:

בסדרי טהרה סי' קפד האריך במחלוקת הפוסקים בענין זה, אבל כך היא ההוראה המקובלת אצל מורי הוראה.