החלפת ספר קודש בספר חול

שאלה:

שלום. קניתי ספר חדש (של דברי קודש) ואני רוצה להחליף זה עבור ספר של דברי חולין עבור הילד שלי, האם זה מותר או אסור מצד מעלין בקודש

תשובה:

שלום וברכה

אמת הדבר שאסור למכור ספרי קודש כדי לקנות בדמיהם דבר של חולין, כפי שביארנו בהרחבה כאן, אבל כאשר לכתחילה מדובר על קנייה עם אפשרות החלפה נראה שאין איסור, כיון שזה מותנה בעצם המכירה שהיא לא מוחלטת כל זמן שעוד ניתן להחליף.

חנוכה שמח.