הבטחה אם נחשבת שבועה?

שאלה:

אם אני אומר למישהו "מבטיח לך שאני אלך מחר לגן" או "נותן לך מילה שאני הלכתי לגן"
האם הדבר נחשב שבועה כיוון ששבועה זה לא דווקא בלשון "אני נשבע" ואם אני לא טועה יש מצבים שאפילו לחיצת יד נחשבת שבועה

תשובה:

שלום וברכה

הבטחה היא בעצם כמו שהיה מקובל פעם להבטיח בהן צדק "בהן צדקי שהלכתי לגן", למעשה אין לזה ממש חומר שלש בועה, אבל יש כאן שבועה במידת מה ויש להמנע מכך מכל וכל, ראה כאן מה שכתב בזה אחד מדייני בית הדין נתיבות חיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד

    בעניין זה- אם התווכחתי עם חבר על דרך חיים ודיברנו בעניין תיקון המידות ביני ביני אמרתי לו שאני מבטיח לך שבסוף אתה תגיע למקום הזה שאני מדבר עליו(למעשה אני לא באמת יכול להבטיח דבר כזה) האם יש בזה איסור?