לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת הריח על שמן אתרי

שאלה:

שלום וברכה,
ברשותי שמן אתרי הדס 100% האם ניתן לברך עליו 'עצי בשמים' ?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש בו ריח חזק וחשוב, ניתן לברך עליו בורא עצי בשמים. שמנים שמיועדים לאכילה אין מברכים על ריחם.

מקורות:

ראה שער הציון סי' רטז ס"ק כה, וע"ע ערוך השלחן שם סעי' יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי באתר של דרשו שכתבו על שמן אקליפטוס:
    "כשהבושם מכיל שמן טבעי אמיתי של הצמח, והוא גורם את הריח, כדאי לברך בורא מיני בשמים, כיון שבכך הוא יוצא לכל הדעות."

    האם בכוונה בורא מיני, או שצריך "עצי בשמים" כמו שכתבתם באתר

  2. כוונתם שככל שיש ספק מה ברכת השמן, ולא כל שמן הוא בורא עצי בשמים, אם מברכים בורא מיני שזה ברכה כוללת ודאי יוצאים ידי חובה לכל הדעות.