שאלות הלכתיות בפינוי בינוי תמא 38

שאלה:

שלו'ם הרב. האם דייר שמוסר דירתו בבנין משותף ישן להרס ובינוי מחדש (תמא 38) נכנס לבעיות ריבית? (היזם מספק דירה גדולה יותר, משלם כל מיני הטלים, משלם שכר דירה חודשי לדיירים מיום הפינוי עד לכניסה לדירות החדשות ועוד ועוד). האם יש בעיות בתחומי הלכה נוספים?תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית באשר היזם מתחייב בכל מה שמתחייב. התחיבותו של היזם הינה תשלום עבור הגג שמקבל, ונחשב שמשלם עבור המקח שקנה.

הנושא העיקרי בתמ"א 38 האם ניתן לכפות על הדיירים שמסרבים לתוכנית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב,
    היזם מקבל תמורת הטובות שנותן לדיירים. בהרחבות של תמ"א מקבל את הגג כדי לבנות קומה או שתיים. ובפינוי בינוי מקבל את השטח ובונה דירות לתושבים, ושאר הדירות שלו.
    בהצלחה וחנוכה שמח.