לקחתי משכנתא עבור אבי האם צריך היתר עיסקא נוסף

שאלה:

אני יש לי דירה ואני גר שם והמשכנתא הוא של אבא שלי ואני משלם את המשכנתא כל חודש מהחשבון שלי האם אני צריך לעשות היתר עיסקא עם אבא שלי
ואיזה היתר עיסקא
תודה רבה
שמואל גוטליב
[email protected]

תשובה:

שלום וברכה,

כלפי הבנק אתה הלווה, ולא משנה מי פורע את החוב אתה או אביך, הבנק מכיר בך כלווה. וכשאתה מעביר את המשכנתא לאביך נחשב שאתה מלווה לו, ואם הוא פורע את הריביות שמחייב הבנק נחשב שאתה מלווה לאביך בריבית, ועליך לעשות היתר עיסקה נוסף עם אביך.

בהצלחה וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    כנראה שלא הסברתי נכון את השאלה
    אבא שלי לקח את המשכנתא ואני גר בדירה ואני משלם את המשכנתא כל חודש
    האם בכזה אופן גם צריך לעשות היתר עיסקא עם אבא שלי
    תודה רבה

  2. שבוע טוב,
    מדוע אתה משלם את המשכנתא? האם אתה התחייבת לאביך לשלם את המשכנתא – נחשב שאביך לווה מהבנק והלווה לך, ונחשב שאתה לווה מאביך, ואתה צריך הית"ע עם אביך. אם אביך לקח משכנתא, ואתה מצידך הטוב משלם, ולא התחייבת לשלם עבור המשכנתא, נחשב שאביך הלווה, ואתה רק משלם עבורו, ואינך צריך להית"ע.
    חנוכה שמח.