לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סדר הדלקת נרות חנוכה – אין מעבירין על המצוות

שאלה:

שלום עם בדיוק הזזתי את ידי לנר שאני צריך להדליק בסוף דהיינו הימיני ואני עובר לנר השמאלי כמו שצריך מעיקרא האם אין בזה אין מעבירים על המצוות ועוד הרי יש ענין כל מצות פונה לימין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה כתב שלכתחילה יש אכן לעמוד בצד שמאל שידו תיגש ראשונה לנר השמאלי, אבל נראה מדבריו שם שאינו לעיכובא, כיון שכך היא צורת ההדלקה לכתחילה ושני הנרות מזומנים לפניך להדלקה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרעו ס"ק יא, ודייק היטב בלשונו "כדי שלא יצטרך להעביר על המצוות", והיינו שאם לא יעמוד בצד השמאלי אכן יעביר על המצוה, ולא ידליק את הימני תחילה.