לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשנות את מדד הנסיעה ברכב שכור

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,
אפשר לומר שיש לי מכונית שהיא שכורה ל-3 שנים. המכונית על השם שלי והביטוח על השם שלי אבל הבעל הבית שלי משלם עליו. המכונית עברה את ה-30 אלף מייל (יחידת אורך בארה"ב) ולפי ההסכם שעל החוזה אם אני עובר את ה-30 אלף אני צריך לשלם. הבעל הבית שלי מבקש שאני יסובב את המדד של מרחק אחורנית. אני יודע שיש פה גזל. האם אני עובר על הגזל כי אני נותן יד בדבר או לא.
תודה רבה מראש
וחג חנוכה שמח,

תשובה:

שלום וברכה,

חתימת החוזה מחייבת אותך לשלם אחרי נסיעת טווח של שלושים אלף, והשימוש לאחר מכן ללא תשלום מהווה גזל ממש. ולא רק נתינת יד לגזל.

בהצלחה וחנוכה שמח.