שימוש במעיל שספק אם נקנה בשבת

שאלה:

בעברי נהגתי לחלל שבת,יש לי מעיל שקניתי לפני שנים רבות ואני חושש שאולי הוא נקנה בשבת,המעיל היה יקר, האם מותר לי ללבוש אותו?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא ברור שהוא נקנה בשבת, וגם אם נקנה בשבת כיון שלא נעשה מעשה בגוף המעיל אלא רק באופן הבאתו, יש להקל להשתמש בו אפילו לאותו אדם עצמו שעשה את האיסור [או ספק עשה את האיסור] בצירוף הספק שחילונים בזמנינו יתכן שנחשבים כשוגגים לפחות לגבי מלאכות מסוג זה, כיון שהם תינוקות שנישבו.

מקורות:

 ראה כאן בהרחבה