חלומות וחששות

שאלה:

שלום רב כבוד הרב. לפני כשבועיים חלמתי חלום מוחשי. בדרך כלל אינני נותן משקל ואינני זוכר את החלומות הפוקדים אותי מעת לעת. כיהודי אני משתדל לדבוק בדרך של שכל ישר ואמונה כי אנו מעל המזלות ומעל החלומות וכי "חלומות שווא ידברו". בכל חיי לא הייתי ככ נסער מהחלום הנ"ל שבו ממש הרגשתי שאני במיטת בית החולים ומסביבי משפחתי.. וכי אני נמצא בדקות האחרונות לחיי, מחובר לצינורות ומסביבי כולם בוכים ובשנייה אחת בלום הרגשתי שנשמתי יוצאת. באותו הרגע התעוררתי בבהלה אך רושם החלום ויציאת הנפש מהגוף נחקק בי בצורה שבה לא יכולתי לחזור לישון.. מני אז התחלתי יותר ללמוד תורה ולקבל עלי מעט הנהגות טובות, אציין שאם זו הייתה מטרת החלום..דייני:)..אך בכל זאת אבקש לשאול את הרב האם יש חשיבות לחלום מוחשי זה.. ומה עלי לעשות אם אפשר מה לעשות.. תודה וחג אורים שמח..

תשובה:

שלום וברכה

אין כל משמעות לחלומות בזמנינו, החלום של נו מושפע מהלחץ הכללי של החיים היום ומהתזונה הלא ממש בריאה שלנו, והחדשות שסובבות אותנו כל היום מהעיתונות והמדיה וכו', אבל אם אתה מרגיש רע תוכל לעשות הטבת חלום לפי הנוסח הכתוב בסידורים.

בהצלחה רבה מאוד.