תפילין במוסף / ביאת גוי ואשת איש ואח"כ התגייר

שאלה:

למה מורידים תפילין אחר קדיש של מוסף? 2האם שוע מתיחס לגוי שבעל יהודיה האם היא מותר לבעל או בועל? תודה רבה

תשובה:

בקדושת כתר יש ענין להיות בלי תפילין כמו ביום טוב. וראה שו”ע סי’ כה סעי’ יג, שיש מעלה לחלוץ את התפילין לאחר אשרי ובא לציון, וכן שיש מעלה שלא לחלוץ את התפילין לפני שהכניסו את הספר תורה לארון הקודש (במקום שמכניסים לאחר אשרי). לכן חולצים בין אשרי ובא לציון לבין מוסף, ראה שם במשנה ברורה ס”ק נט.

ב. ראה שו"ע אבה"ע סי' קעח סעי' יט: "יש אומרים שאשת איש שזינתה עם עובד כוכבים וגירשה בעלה, ונתגייר העובד כוכבים, שמותרת לגר הזה, דלא שייך למימר אחד לבועל בביאת העובד כוכבים". על בעל לא כתוב, אבל ברור שדעתו ככל הראשונים שחולקים על ר"ת וסוברים שהיא נאסרה לבעלה גם בביאת גוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי השאלה הראשונה אז למה להוריד אחר קדיש שיוריד תפילין לפני קדיש של מוסף? לגבי השאלה השניה למה זה ברור שהיא אסורה על בעלה עם לא כתוב? תודה רבה

  2. מה זאת אומרת זה כתוב בתורה שהיא נאסרה לבעלה. ר"ת חידש שבגוי היא לא נאסרת, וכולם חלקו עליו וראה שם ברא"ש ובעוד ראשונים שאף כתבו שגם ר"ת לא דיבר רק לגבי הבועל ולא לגבי איסור לבעל.