עליה לקבר ויום ה30

שאלה:

שלום,

אבי נפטר ביב כסלו השנה. יום השלושים שלו, יב טבת, יוצא בשבת.

בנוסף לכך, יום השנה של סבי- אבא של אמא- י' טבת. כל שנה אימי ואחיה נוהגים לעשות סעודה לאחר שעולים לקבר.

השנה, בגלל הצפיפות של העליות לקבר, ובגלל שה30 של אבי יוצא ביום שבת, רצינו לעלות לקבר שלו יום לפני-היינו יום שישי- ואת סעודת ה30 לעשות ביום רביעי בלילה, שזה יום ה29 לאבלות.

הסיבה לכך היא שכל האחים של אמא שלי מתקבצים גם לכבוד הסבא שלי ולכן כך יוצא נוח. השאלה היא אם זה מותר, מפני שאנחנו עדיין נהיה בתוך ה30 כאמור.

בנוסף רציתי לדעת, למקרה ויהיה לנו יותר נוח, לעלות לקבר של אבא שלי לא ביום שישי (ה29 לאבל) אלא ביום חמישי (יום ה28). מפני שאם נעשה את הסעודה ברביעי בלילה אולי יהיה לנו יותר נוח לישון שם ויום למחרת כבר לעלות.

אני מקווה שהשאלה ברורה עקב ריבוי הפרטים.

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לסעודות האזכרה ניתן לאחד בין הנפטרים, לגבי העלייה לקבר המנהג הוא שכאשר עולים לקבר האב לא הולכים לעוד קבר אחר באותו הביקור, משום כיבוד אב, לכן אם אפשר להפריד את העליות לקבר זה יהיה ראוי יותר. כמובן אם זה לא אפשרי והכל מחוץ לעיר וכו', לא מדובר באיסור…

בשורות טובות.