ניכוי ממעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אשתי אינה עובדת אלא לומדת 4 ימים בשבוע. ואני עובד. הבן שלי נמצא אצל מטפלת כל השבוע למעט יום שישי. האם אפשר להוריד את ההוצאות של המטפלת מהמעשר? יש לציין שאם לא הייתה מטפלת, אשתי לא הייתה לומדת, אך אני עדיין הייתי עובד, ומקבל אותה משכורת.

כמו כן, האם הוצאות של דלק לרכב, אפשר להוריד מהמעשר כספים? יש לציין שגם במקרה הזה, אני יכול להגיע לעבודה ללא הרכב, כי אם יקח לי 20 דקות של הליכה ברגל. הרכב עוזר לי רק להסיע את בני למטפלת.

ראיתי תשובות שלכם בנושא, אך לא הבנתי בדיוק מה אני מוריד ומה לא? אשמח לתשובה ספציפית אליי וברורה בנושא כי זה מבלבל.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג שרק הוצאות לצרכי עבודה מנכים מדמי מעשר. את דמי הדלק אני חושב שאתה יכול לנכות [מה שעולה לנסוע לעבודה] שהרי בסופו של דבר אתה מגיע מהר יותר ובנוחות וזה עדיין נסיעה לעבודה. אבל מה שהילד אצל מטפלת, אני מבין שאינו נוגע לעבודה, וזה לא ניתן לנכות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. אבל רק חלק מהדלק הולך לצורך העבודה וחלק נכבד לצורך דברים אחרים. איך עליי לחשב?! אפשר פשוט להחמיר ולא לנכות את זה מהמעשר? ועדיין ההבטחה לעשירות תתקיים? או שחייב במדויק?

    ב. אפשר קונטרס של הלכות מעשר כספים?

  2. יש לנכות רק את החלק שהולך על העבודה. יש באתר כאן הרבה תשובות על מעשר כספים, תוכל לעיין במאגר השו"ת שלנו יורה דעה מעשר כספים.