כספי צדקה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני גרה בישוב חילוני ליד אילת.
יום לפני ערב כיפור עשיתי כמנהגי כל שנה פדיון כפרות אך השנה לא הצלחתי להגיע לקרב הרב בנתיבות.
לקחתי מעטפה ובה שמתי את הצדקה שלי לפדיון.
אך לא הצלחתי לתת אותה לאיזה רב או להעביר למישהו שיקח לבית הכנסת.
היום אנח נמצת קצת במצוקה כלכלית ושאלתי היא האם מותר לי להשתמש בכסף הזה או שאני חייבת zלהביא לבית הכנסת. מדובר ב5 X חי שקלים
לתשובתך אודה.

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש בכספי הצדקה, הרי נדרת לתת אותו לבית הכנסת. תעבירי את הכסף לצדקה ובזכות זה תזכי בעזרת ה' לשפע ברכה והצלחה וכל טוב!