התנה שישלם על מכירת הדירה מיד, ועתה משלם בתשלומים

שאלה:

אדם קנה בית כדי לבנות ובשטר סיכמו שישלם לו תוך חודש והנה אחר החודש הקונה לא השיג את הכסף ואמר למוכר האם מוכן לחכות לו קצת זמן והאם מוכן שישלם לו בתשלומים ולדעת הקונה המוכר הסכים וכך היה שקיבל כסף בתשלומים במשך כמה חדשים האם יכול המוכר שוב לחזור מזה ולומר אני רוצה לבטל הכל בגלל שלא שילמת לי כמו שסיכמנו או"ד דכיון דכבר הסכים גילה שמוחל על התנאי.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הסכים המוכר לתשלומים נחשב מחילה על תנאי התשלום הראשונים, וצריך לתת תשלומים מסתברים לקונה, ואין המוכר יכול לחזור בו. [יש לאמוד את התשלומים שיהיה בצורה ראויה לשני הצדדים].

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן רמא ס"ק יא. קצות רמ"ג ס"ק ב. שמבואר שמחילת תנאי הקשורה לממון מועילה המחילה.