הזזת חנוכיה לאחר חצי שעה

שאלה:

שלום

לשים את החנוכיה על אדן החלון קצת חשש שהילדים לא יפילו. האם מותר לשים אותה בהתחלה על אדן החלון ואחרי חצי שעה להעביר את זה על השלחן ששם הילדים ודאי לא מגיעים וכך את עיקר המצווה עשינו וגם השארנו דולק שימשיך לפרסומי ניסא לפחות לבני הבית.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר כדאי להשאיר את החנוכיה במקומה עד שיכבו הנרות, משתי סיבות: א. בשו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' שצ האריך בענין מה שבזמנינו השיעור עד שתכלה רגל מן השוק הוא מאוחר מאוד, ולכן, אף שבודאי המקיים מצותו חצי שעה יצא ידי חובתו, ודאי כדאי להדר שידלק יותר, עד שעה 8:00 וכדומה מה שמתאים יותר למציאות בת זמנינו. לכן לפחות כל זמן שהם דולקים כדאי שתתקיים המצוה. ב. זמן צאת הכוכבים יש בו שיטות שונות כידוע, לדעת החזון איש הוא כ35 דק' לאחר השקיעה, לר"ת 72 דק' לאחר השקיעה. אם הנרות דולקים, כדאי לקיים לכל השיטות. כמובן אם יש חשש סכנה תוכלו כך לעשות, אבל ודאי יש הידור מצוה להשאיר את הנרות במקומם כמה שיותר.

חנוכה שמח.