הדלקת נרות חנוכה בטפח הסמוך לפתח

שאלה:

אם ב' בעלי בתים מדליקים בחוץ והראשון מדליק בשמאל, ראיתי בדרשו (דף 108) שאפילו הבא אחריו ידליק ג"כ בשמאל. אם זה אפילו אם צריך להרחיק כמה טפחים מפתח ביתו או אם עדיף להדליק בימין כדי להדליק בטפח הסמוך לפתח?

תשובה:

שלום וברכה

כפי שציינו שם בהרחבה, דעת הרבה מפוסקי זמנינו, הגרש"ז אויערבך הגר"נ קרליץ ועוד שגם באופן זה ידליקו כולם בצד שמאל, כיון שניכר לכל שהם מהבית הזה, ואילו הגרי"ש אלישיב דעתו להיפך, וקטונתי מלהכריע בין גדולי עולם אלו…. ביאור מחלוקתם האם הנושא הוא פשוט טכני, שיבינו שהנר הוא של בעל בית זה, או שכך הוא מקום ההדלקה על פי תקנת חז"ל.